INFORMARE

Stimati apicultori, clienti, furnizori, distribuitori,

Din motive obiective activitatea de productie si comenrcializare Apicotef.ro este suspendata !


Multumim pentru intelegere !

Gama APICOTEF - Creşterea mătcilor

Disponibilitate : În stoc.

Preţuri / bucată :
- Dop din lemn port-botcă = 0.25 RON
- Botcă ceară naturală = 0.2 RON
- Cuşcă protecţie metalică = 1.5 RON

Detalii produse :
Preţurile nu includ transportul.

Descriere :
Dop din lemn port-botcă : Dopurile din lemn sunt folosite cu succes, de foarte mulţi ani, în procesul de creştere artificiala a mătcilor, în paralel cu botcile artificiale din ceara naturală de albine. Botcile se fixeaza foarte uşor pe dop, cu ajutorul varfului de cutit incălzit, iar pe leatul portbotci, de asemenea, dopul se fixeaza cu ceara. Diametrul dopului este de 17 mm.

Botci ceară naturală : Celulele artificiale tip botca sunt confectionate manual, din ceara selecţionată, respectând dimensiunile standard, general acceptate, pentru rasele de albine din Romania. Pentru a avea rate de creştere ridicate în activitatea de creştere artificială de mătci trebuie cunoscut faptul că nu orice ceara recoltata din stup poate fi folosita pentru confectionarea botcilor, riscul unei ceri neconforme fiind acela al performantelor scazute in acceptarea si cresterea matcilo.

Cuşcă protecţie metalică : Cuştile metalice Apicotef sunt deosebit de utile in procedeele de crestere artificiala a mătcilor. Forma conica, asigură folosirea eficienta a bigudiului atât pentru botca capacită, care deşi protejata de bigudiu, trebuie totusi să fie cât mai aproape de albina acoperitoare, caâ şi în stadiul de eclozare, când matca trebuie să beneficieze de spaţiu suficient pentru hrăniri. De asemenea, cuşca Apicotef, poate fi folosită eficient pt. transport şi introducere a mătcii în colonia primitoare.